Hem       Resa till Kina        Lär dig kinesiska       Kontakt     

 
 
Affärer i Asien
  

Affärer med Kina är det svårt ? ja det kan låta så, men faktiskt inte svårare än vilka affärer som helst.
Största problemet är nog att hitta sin kund/leverantör eller rent av samarbetspartner.  Det finns ju som sagt var några företag att välja mellan, så det gäller att skynda långsamt för att bygga en stabil relation på sikt. Vi på förening tycker nog att lite hjälp från någon som kan kultur och affärsklimat samt inte minst pratar språket är en ovärderlig tillgång, även om de flesta företag är seriösa finns det de som specialiserar sig på att ”lura” inte ont anande förstagångs importörer tex.
Kvalitet då?
Ja man har ju (alltid) sagt att Kina kvalitet inte är så värst hållbar, ja det stämmer till viss del det är faktiskt så att man producerar vissa produkter i olika kvalitéer och då med ett pris därefter (ganska smart faktiskt) den sämsta stannar sannolikt i Kina, men mellankvaliteten säljs ju som bekant även i Norden och man får vad man betalar för så att säga vilket köparna är nöjda med, annars skulle det ju inte gå att sälja.
Vad det däremot inte pratas så mycket om är den högsta kvaliteten där Kineserna i högsta grad kan mäta sig med de erkänt duktiga europeiska länderna som Tyskland, Sverige, Schweiz tex. Detta gäller också tekniken som i många fall är betydligt mer utvecklad än i väst. Kinesiska skolpolitiken med att lyfta fram elever till så kallade ”elitklasser” har ju också bidragit till att kompetens och kunnande är på en mycket hög nivå. Förövrigt samma människor som gästarbetare på tex. Våra egna stolta företag utvecklar Svenska Produkter.  
Kina är just nu det land som ökar sin BMP snabbast, och det växer så det knakar! Har du en bra marknadside, eller kanske en lönsam uppfinning. Så kan jag lova att det finns intresse och investeringsförmåga.
Har du funderingar så hör gärna av dig, vi har som sagt ett ganska stort kontaktnät och tror oss om att kunna förmedla kontakter i de flesta branscher. Allt från studiebesök till, ja bestäm du!

             
 

 

 

 
 
 
Top
ASIF @2010