Hem      Affärskontakt       Lär dig kinesiska       Kontakt     
 
 
 
 

 
 
Utforska Kina provins för provins

Varför inte en resa till "Mittens Rike"Kina har 22 provinser (23 om man räknar med Taiwan), 4 självstyrande kommuner, 5 autonoma områden och 2 särskilda administrativa områden.
Till de självstyrande kommunerna, som alltså lyder direkt under centralregeringen, hör Beijing, Shanghai, Tianjin och Chongqing.
Till de autonoma områdena, som i folkmun snarast betraktas som provinser men har större autonomi dessa, hör Guanxi, Tibet, Ningxia och Xinjiang. Anledningen till att de fått större autonomi är att en stor del av befolkningen tillhör etniska minoriteter.
De två särskilda administrativa områdena är Hong Kong och Macau, som tills nyligen varit utländska kolonier. Deras politiska och sociala system skiljer sig avsevärt från fastlandets, till exempel är de betydligt mer demokratiska. Vi ska försöka beskriva åtminstånde en del av provinserna, Kina är stort men vi har som mål i föreningen att kunna besöka varje del av Kina kanske inte fysiskt men vi hoppas kunna skriva lite om de olika provinserna här på sidan! Om det ska lyckas behöver vi lite hjälp av våra medlemar som kanske varit där eller har information som kan vara av intresse för andra!

 

 

 
  Top
ASIF @2010